Όταν η Elsa von Frühlingfeld παρουσίασε την εφεύρεσή της στον βασιλιά Frederik Augustus II της Σαξονίας, οι άνθρωποι θεώρησαν ότι ήταν απάτη. Χρησιμοποίησε το πρόσφατα απομονωμένο στοιχείο Ουράνιο για να ζεστάνει ένα βάζο με νερό και χρησιμοποίησε τον ατμό που προέκυψε για να τροφοδοτήσει έναν κινητήρα που διατηρούσε ενεργό το Ουράνιο μέσω μιας διαδικασίας που ονόμασε «ατομοποίηση». Η συσκευή της, το Nucleum, εγκαινίασε μια νέα εποχή ενέργειας και ευημερίας τις επόμενες δεκαετίες. Η Σαξονία έγινε από μια μικρή περιφερειακή δύναμη στο κέντρο της ευρωπαϊκής επιστήμης και μηχανικής.
Τώρα, μια γενιά αργότερα, τα εργοστάσια εξακολουθούν να διψούν για περισσότερη ενέργεια, απαιτώντας να κατασκευαστούν μεγαλύτερα και περισσότερα Nucleum, περισσότερο ουράνιο που εισάγεται από την κοντινή χώρα της Βοημίας και σιδηρόδρομοι και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάζονται σε όλη τη χώρα για να μεταφέρουν την εξημερωμένη δύναμη των ατόμων στις μεγάλες πόλεις της Σαξονίας. Εφευρέτες, μηχανικοί και βιομήχανοι συρρέουν στη Σαξονική αυλή, διεκδικώντας να γίνουν οι ηγέτες σε αυτή τη νέα βιομηχανική επανάσταση.
Το Nucleum είναι ένα βαρύ euro επιτραπέζιο παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο βιομηχάνων που προσπαθούν να πετύχουν κατά τη διάρκεια της οικονομικής και τεχνολογικής άνθησης της Σαξονίας του 19ου αιώνα, που τροφοδοτείται από την εφεύρεση και τη διάδοση του Nucleum (πυρηνικός αντιδραστήρας). Οι παίκτες κερδίζουν πόντους νίκης αναπτύσσοντας τα δίκτυά τους, χτίζοντας και τροφοδοτώντας αστικά κτίρια, εξασφαλίζοντας συμβόλαια και πετυχαίνοντας ορόσημα (τυχαίους στόχους τέλους παιχνιδιού). Κάθε παίκτης λαμβάνει επίσης μοναδικές ασύμμετρες τεχνολογίες, δίνοντάς του ειδικές δυνάμεις όταν ξεκλειδώνονται. Το παιχνίδι έχει συνεχή ροή. Οι παίκτες εναλλάσσονται ο ένας μετά τον άλλο χωρίς γύρους ή φάσεις.